Friday, November 5, 2010

照り焼き風ジャガバター (Butter Potatoes)

                                                        1)まずジャガイモをゆでます。
First, boil some potatoes.



                                                2)ニンニクをみじん切り切ります。
Finely chop some garlic.


3)そこにゆでたジャガイモとスパムをいれ中火で炒めていき、
バターとニンニクを絡めます。

Fry butter and the garlic, then sauté the potatoes, and add spam on medium heat.





4)塩少々と強めにコショウ、バジルを加え、最後に醤油、
砂糖少々を入れて表面にしっかり絡まるまで火をつけて混ぜてください。

Add a little salt and pepper, basil and then soy sauce at the end. Next add a little sugar and mix.




5)皿にもってお好みでパセリをふって出来上がり♪

After putting it in a plate, you can add parsley seasoning.
This is the finished product.


ビールのおつまみに最高です!


材料:
ジャガイモ 400g(普通のじゃがいもの場合は一口大に切って)
スパム 150g
バター 大さじ1.5
醤油 大さじ1.5~2
塩・コショウ適量
砂糖 大さじ1/2
ニンニク 2片(みじん切り)
バジル 少々
パセリ 少々

400g              Potatoes
150g              Spam
1 1/2 tblspn    Butter
1.5 ~ 2 tblspn Soy Sauce
Pinch              Salt/Pepper
2 pieces          Garlic
Pinch              Basil
Pinch              Parsley

No comments:

Post a Comment